Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Çin’deki “Baraj” Tedarik Zincirinden Sele Neden Olabilir- Güncel Haberler

Ana Sayfa » Ekonomi » Çin’deki “Baraj” Tedarik Zincirinden Sele Neden Olabilir- Güncel Haberler
Google News Abone Ol

Çin’in Şanghay ve Pekin şehirlerinde Covid-19 vakaları nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamaları devam ediyor. Uluslararası lojistik sektörünün güçlü şirketlerinden ATF Forwarding’in Genel Müdürü Haldun Kavrar, bu şehirlerdeki üretimin durması ya da yavaşlaması nedeniyle yeni bir tedarik zinciri krizinin tetiklenebileceğini açıkladı. Kavrar, kısıtlamalar sona erdiğinde siparişlerin üretilmesinde, limanlara gönderilmesinde önemli sorunlar yaşanabileceğini, bunun baraj kapaklarının aniden açılması olarak yorumlanabileceğini belirtti.

 

Dünya ticaretinin kilit ülkelerinden Çin, “Sıfır Vaka” politikası kapsamında sıkı önlemler uygulamaya devam ediyor. Ülkenin en büyük ticaret şehri Şanghay’da, bir ayı aşkın süredir korona virüs önlemleri sebebiyle sokağa çıkma yasağı sıkı şekilde uygulanıyor. Başkent Pekin’de de kısıtlamalar sürüyor. 

 

Uluslararası entegre lojistik hizmetler sunan ATF Forwarding’in Genel Müdürü Haldun Kavrar, sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların uygulandığı bölgelerdeki fabrikalarda üretimin durması ya da yavaşlamasının, yeni bir tedarik zinciri krizini tetikleyebileceğini açıkladı. Kavrar, bu bölgelerde sınırlı da olsa üretim yapan firmaların ise ürünlerini limanlara ulaştırmakta zorluk çektiğinin altını çizdi.

 

“Kısıtlamaların ne zaman sona ereceği belirsiz”

Mevcut durum sebebiyle Avrupalı ve ABD’li büyük alıcıların siparişlerinin üretilmesinde, üretilenlerin de teslimatında sorunlar yaşandığını vurgulayan Kavrar, “Bugüne kadar Çin otoriteleri, kısıtlamaların ne zaman biteceği konusunda bir açıklama yapmadığı gibi ‘Sıfır Vaka’ politikasına sadık kalacaklarının altını çizdi. Bu durum da uluslararası ticarette öngörülebilirliği zorlaştırıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

 

“Baraj kapakları birden açılacak, limanlara akın olacak”

Kavrar, asıl problemin ise kısıtlamalar kaldırıldığında ortaya çıkabileceğine işaret etti. Bu şehirlerde normalleşme başladığında birikmiş üretim ve ertelenmiş tüketim nedeniyle limanlarda aşırı yığılma yaşanabileceğini belirten Kavrar, “Baraj kapakları birden açılacak ve sevk edilemeyen ürünler limanlara doğru bir sel gibi akacak. Ne mevcut konteyner stoku ne liman ne de gemi kapasiteleri bu ani baskıyı kaldıracak düzeyde değil.” diye konuştu.

 

“Üretim ve lojistik süreçleri önceden planlanmalı”

Kavrar, tedarik zinciri paydaşlarının bu duruma hazırlıklı olması gerektiğini dile getirdi. Üretim ve lojistik süreçlerin kesinlikle önceden planlanması çağrısında bulunan Kavrar, aksi takdirde söz konusu krizin beklenenden uzun ve sancılı sürebileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Çin’deki “Baraj” Tedarik Zincirinden Sele Neden Olabilir- Güncel Haberler - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

   

RASTGELE İÇERİKLER

Bahçelievler’in Kent Ağaç Atlası Çıkarılacak- Güncel Haberler Çocuklara Kırtasiye Seti Desteği- Güncel Haberler Görkem Uludüz yapımcılığında Payidar: Gazi’nin Büyük Tablosu yakında sinemalarda Çevre düşmanlarına göz açtırmayın- Güncel Haberler Kalp Krizine Karşı Önleminizi Alın! İBB Şehir Tiyatroları Kastamonu’da Cide Seyircisiyle Buluştu- Güncel Haberler

REYTING SONUÇLARI

25 Eylül Pazartesi Reyting sonuçları! Hangi Program Birinci Oldu? Haftalık Reyting sonuçları | 18 – 24 Eylül En Çok İzlenen Diziler Televizyon Dünyasında Heyecan Dorukta: 24 Eylül Pazar Reyting Sonuçları Açıklandı! 22 Eylül Cuma Reyting Sonuçları: Hangi Yapım Birinci Oldu?

© 2023 Tüm Hakları Saklıdır. ReytingTv.com

Reyting TV - Gelecek Hayallerinin Peşini Bırakmayanlarındır

Sponsorlar - Ankara Boşanma Avukatı - Nakliyat