Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

İBB Şehir Tiyatroları Jeyan Mahfi Ayral Tözüm’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor- Güncel Haberler

Ana Sayfa » Tiyatro Haberleri » İBB Şehir Tiyatroları Jeyan Mahfi Ayral Tözüm’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor- Güncel Haberler
Google News Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Değerli Sanatçısı Jeyan Mahfi Ayral Tözüm’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor. Kederli ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu’na başsağlığı dileriz.

Sanatçı, 30 Ekim 2023 Pazartesi günü (yarın) Zincirlikuyu Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

JEYAN MAHFİ AYRAL TÖZÜM KİMDİR?

6 Ağustos 1928 İstanbul’da doğdu. İbsen’in Pergünt (Peer Gynt) piyesi ile Şehir Tiyatroları’na başladı.

1938-1983, evet 45 yılım tiyatroda geçti. Mesleğimi kendim seçmedim, meslek beni seçti, şöyle ki; Muhsin Ertuğrul, babama bir rol için küçük bir kız çocuğu aradığını söylemiş. Babam da beni elimden tutup, Tepebaşı’ndaki Dram Tiyatrosu’na Muhsin Bey’e götürmüş. Başlayış o başlayış tam 45 yıl.

Babam Necdet Mahfi Ayral beni tiyatroya çalışmaya götürdüğü zaman bu işin bilincinde değildim. Peer Gynt’te-Solveige’un hayali rolü ile başladığımda küçüktüm. Hem okuluma devam ettim hem de tiyatroya. Yıllar geçip de, tabii önce çocuk oyunlarında, sonları genç kız, genç kadın rollerini aldığım zaman bu işin bilincine vardım. Pek çok sevdim ve dört elle sarıldım işime. Tiyatro; çalıştığım yıllar boyunca benim için en ön plandaydı. Ek iş olarak seslendirme yaptım ve hala da yapmaktayım. Sadece 8 filmde oynadım, bunlardan sonuncusu Zeki Müren’in ilk filmi olan “Beklenen Şarkı” idi.

Benim yetiştiğim devirde konservatuar yoktu ve ben tiyatro dersleri görmedim. Fakat öyle büyük tiyatro sanatçıları gördüm ki, onlar benim için hem okul hem de tiyatro dersi oldu. Çoğu ile karşılıklı olmak da şereflerin en büyüğü idi. Bu büyük sanatçılarla oynadığım oyunların birkaç tanesini şöyle sıralayabilirim; Mahmut Moralı ile; Cokomino Kendine Gel, Altıncı Kat, Galip Ercan ile; Halanın Mirası, Parisli Kız, Talat Artemel ile; Lilyom, Şaziye Moral ile; Kadınlar, Kökler, Kadınlar Arasında, Necla Sertel ile; Benim Üç Meleğim, Annemi Hatırlıyorum, Samiye Hün ile; Çalıkuşu, Vasfi Rıza Zobu ile; Domino, Modern Aile.

Bu büyük ustalarla oynadığım için kendimi çok mutlu hissediyorum. Arkadaşlarım bilir, oyuna da provaya da en erken ben giderdim. İşimi doğru, dikkatli ve iyi yapmaya çalışırdım. 39 derece ateş ve kısık sesle, zorlanarak oynadığımı anımsarım, oyunu aksatmamak için.

Ama büyük bir söz söylemişim; “80 yaşıma da gelsem tiyatroyu bırakmam” derdim. Fakat eşim ses mühendisi Rauf Tözüm’ü trafik kazasında kaybettikten sonra geçirdiğim bunalım beni tiyatrodan ayrılmaya mecbur etti. Şimdi üzgünüm! Ne çare yaşam koşulları bunu gerekli kıldı.

 

Rol Aldığı Oyunlar:

Rüzgar Esince
Ben Çalmadım
Herşeyden Biraz
Memişin Rüyası
Büyük Cemaat
Yalancının Mumu
Memiş İle Abdi İstanbul’da
Bir Komiser Geldi…
Tebeşir Dairesi
Deli Saraylı
Don Juan
İhtiras Tramvayı
Şafakta Gelen Kadın
Hep Ve Hiç
Eski Şarkı
Ölü Kraliçe
Rüya Ülkesi
Cakomino Kendine Gel …
Küçük Reis
Tehlikeli Dönemeç
Vahşi Kız
Liliom
Gecikenler
Yavru Kartal
Herşeye Rağmen (Dişimizin Zarı)
Hayaller Limanı
Peer Gynt
Sahipsiz Tekne
Altıncı Kat
Annemi Hatırlıyorum
Ölüler Vergi Ödemezler
Cyrano De Bergerac
Ne Umurum
Çalıkuşu
Coriolanus
Kadınlar
Bernarda Alba’nın Evi
Kökler
Parisli Kız
Çürük Temel
Yaprak Dökümü
Karabulut
Artist Aranıyor
Fatmacık
Pamuk Prenses
Besleme
Büyük İkramiye
Modern Aile
Bozuk Düzen

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İBB Şehir Tiyatroları Jeyan Mahfi Ayral Tözüm’ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor- Güncel Haberler - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

  • SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

    RASTGELE İÇERİKLER

    Betûl Mardin geleneği devam ediyor: “Sürdürülebilirlik, İletişim ve Halkla İlişkiler” semineri sektörün duayenlerini ağırlayacak- Güncel Haberler “İpin ucunu kaçırdım” diyenler dikkat!- Güncel Haberler Kadıköy’de Koyu Sohbet- Güncel Haberler Türkiye’nin ilk kısa ve orta vadeli ev kiralama platformu Missafir’e gelen talepler 300 arttı- Güncel Haberler Kuruluş Osman Youtube’da 6 milyon üye sayısıyla rekor kırdı! Fro “Ne Fenasın Sen” yolda!- Güncel Haberler

    REYTING SONUÇLARI

    Televizyon Ekranlarının Zafer Gecesi: 4 Aralık 2023 Reyting Sonuçları ve Liderlik Koltuklarını Kim Aldı? 3 Aralık 2023 Pazar Günü Reyting Sonuçları Açıklandı! Pazar Gecesi Ekranların Zirvesinde Hangi Programlar Var? 2 Aralık Cumartesi Reyting sonuçları Televizyon Ekranlarında Heyecanlı Mücadele: 1 Aralık Reyting Sonuçları Belli Oldu!

    © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. ReytingTv.com

    Reyting TV - Gelecek Hayallerinin Peşini Bırakmayanlarındır

    Sponsorlar Keçiören yemek siparişi Firma logolu baskılı polar - göktürk evden eve nakliyat - Lepidolite Healing Properties - İstanbul Bachata Kursu - vizyonjet - Ankara Boşanma Avukatı - Nakliyat