Kahkaha

Bayıldım

Cool

Kızgın

Mahcup

Öğretici

Şaşkın

Suskun

Tatlı

Üzgün

Süper

Yazar Özgür Bolat: Çocuk yetiştirmek insanın kendini yetiştirmesidir- Güncel Haberler

Ana Sayfa » Eğitim » Yazar Özgür Bolat: Çocuk yetiştirmek insanın kendini yetiştirmesidir- Güncel Haberler
Google News Abone Ol

Eğitim bilimci ve yazar Özgür Bolat, 12. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamındaki “Mutlu ve Özgür Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” adlı söyleşide katılımcılara hitap etti.

 

Söyleşileri ve etkinlikleriyle yoğun ilgi gören 12. Kocaeli Kitap Fuarı, Kocaeli Kongre Merkezi’nde birçok farklı alandaki panel ve söyleşileriyle devam ediyor. Akçakoca Salonu’ndaki “Mutlu ve Özgür Çocuk Nasıl Yetiştirilir?” adlı söyleşide konuşan, eğitim bilimci ve yazar Özgür Bolat, çocuk yetiştirmenin insanın kendini yetiştirmesi olduğunu söyledi.

 

“KÜÇÜMSEMEK DEĞERSİZLİK HİSSİ YARATIR”

Çocuğun bütünlüğünü bozan durumların neler olduğunu dinleyicilere aktaran Bolat, çocukta yaratılan değersizlik konusuna değindi. Bolat, küsme, karşılaştırma ve duygu sömürüsünün çocuklarda bütünlüğü bozan temel davranışlar olduğunu anlattı. Bolat, “Çocuğun duygularını küçümsemek çocukta değersizlik hissi yaratır. Zorla yaptırılan davranışlar ‘Sen benim istediğim gibi olmazsan benim sevgimi alamazsın.’ demektir.” dedi. Her çocuğun annesinden bütün doğduğunu dile getiren Bolat, “Özgüven, güvenimi özümden alıyorum demektir. Çocukları utandırmamalıyız. Utanç ölüme en yakın duygudur. Ve çocuklar sürekli utandırılıyor. Türkiye’de çocukların 57’si utanç içinde, yani ölüme yakın yaşıyor. Unutmayalım, çocuk yetiştirmek insanın kendini yetiştirmesidir.” ifadelerini kullandı.

 

“ÇOCUKLARIN 51’İNDE İMAJ KAYGISI VAR”

Çocuklar da imaj kaygısının olduğunu anlatan Bolat, çocukları etiketlemenin zararlarından bahsetti. Bolat, “Çocuğu zeki, güzel ve yakışıklı diye etiketlemek çocuğun bütünlüğünü bozar. Mesela zeki diye etiketlediğiniz çocuk o etiketi sürdürmek için çalışır. Ve başarılı olamayınca da özgüveni sarsılır. Çocukların şu anda 51’inde imaj kaygısı var. Hayatta hiç istemediğimiz şey iradesi kırılan çocuk. İradesi kırılan hiçbir bireyin başarılı olduğu görülmemiştir” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yazar Özgür Bolat: Çocuk yetiştirmek insanın kendini yetiştirmesidir- Güncel Haberler - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

   
  • RASTGELE İÇERİKLER

    İş Sanat Çarşamba Sahnesi Bodrum Zai Yaşam’da Başlıyor- Güncel Haberler Aile hekimleri “beslenme eğitimi” ile desteklenecek- Güncel Haberler Minibüsler Gar Meydanı’na alındı, esnafın ve vatandaşın yüzü güldü- Güncel Haberler 15 Mayıs Pazartesi Reyting sonuçları merakla bekleniyor! Birbirinden uygun fiyatlı teknolojik ürünler 17 Haziran itibariyle A101 marketlerinde! – Güncel Haberler Simge Fıstıkoğlu’nun konuğu, Psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar Kemal Sayar; “Öfkeyi bir enstrüman olarak kullanmamız gerekir.”- Güncel Haberler

    REYTING SONUÇLARI

    25 Eylül Pazartesi Reyting sonuçları! Hangi Program Birinci Oldu? Haftalık Reyting sonuçları | 18 – 24 Eylül En Çok İzlenen Diziler Televizyon Dünyasında Heyecan Dorukta: 24 Eylül Pazar Reyting Sonuçları Açıklandı! 22 Eylül Cuma Reyting Sonuçları: Hangi Yapım Birinci Oldu?

    © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. ReytingTv.com

    Reyting TV - Gelecek Hayallerinin Peşini Bırakmayanlarındır

    Sponsorlar - İstanbul havalimanı transfer - Ankara Boşanma Avukatı - Nakliyat